diumenge, 25 d’octubre del 2009

Divendres de 21Boutons

Ai, quines ganes de ballar que tinc! Es nota que arriba final de setmana pel cansament acumulat de la feina i també perquè el cos sembla que noti que a la nit toca moure’s. Com tots els divendres, avui toca baixar a la Plaça del Rei per fer moure una mica l’esquelet.

Després de la setmana passada, que vam fer un petit viatge a Suècia, avui aterrem a Catalunya. Bé, podríem dir que tenim un peu a Catalunya i l’altre a Bélgica, ja que el grup que s’encarrega de fer-nos ballar avui, 21Boutons, està compost per un català i una belga, bé, valona.

Sembla que aquest divendres hi ha més gent que als anteriors. No sé a què deu ser degut. No sé si pel grup o bé perquè ja portem uns dies de rodatge i ballaruca a la plaça i mica en mica la gent se n’assabenta. Bé, és igual. La qüestió és que l’espai començava a quedar una mica petit, però, com ja vaig dir anteriorment, en un altre escrit, hi ha menys gent que mira, cosa que fa que guanyem una mica més de plaça.

Aquest duo d’acordions van saber fer ballar al públic que estàvem allà, combinant danses catalanes, valones i també d’altres llocs. Xotis, sardanes, masurques, cercles.... i altres danses que estan al seu segon cd, del qual en feien la presentació.

Abans que comencessin, van fer un petit taller de danses; aquest cop, conduit per la Bet. I després, a ballar s’ha dit! La Marinette, amb traducció al català del Pere, ens explicava les danses valones.

Quin goig feia la plaça. He de dir que aquest cop vaig ballar més que els altres divendres! I m’ho vaig passar genial. La gent, la música, l’ambient, la màgia.... un divendres especial. Gent coneguda, que feia dies que no veia, ara ballava amb un, ara amb l’altre. Parlar amb tal o qual persona, fer cercles concèntrics,...

Un gran ambient i clima es va crear divendres a la plaça. No volíem que s’acabés. Tant va ser així que tant el Pere com la Marinette van baixar de l’escenari per tocar una masurca acústicament ja que era l’hora de plegar.

Tot plegat molt bonic i genial! I és que .... què faríem els divendres, els amants del folk, sense poder anar a ballar a la plaça del rei???????????